UEFA beslist: behoudt Ajax het Champions League-ticket?


De UEFA beslist maandag definitief wie het beste Europese ticket van Nederland krijgt. Zodoende wordt duidelijk of Ajax de nummer één blijft in het eerder afgebroken Eredivisie-seizoen.

Bij AZ is men het niet eens met de beslissing van de KNVB om Ajax als nummer één aan te wijzen. De Alkmaarders vinden dat niet Ajax, maar AZ recht heeft op het (waarschijnlijke) Champions League-ticket. Ajax werd verkozen tot nummer één vanwege het betere doelsaldo, terwijl AZ zich wil beroepen op het betere onderlinge resultaat. In de competitie won de club uit Alkmaar namelijk twee keer van Ajax.

De kans is groot dat de nummer één - en dat is voorlopig gewoon Ajax - de groepsfase van de Champions League ingaat. Dit gebeurt wanneer Olympique Lyon of de Napoli de Champions League niet wint. AZ, dat als nummer twee eindigde, gaat vooralsnog de tweede voorronde van het miljardenbal in. De Alkmaarders kunnen, bij een voor hen negatief besluit van de UEFA, nog stappen naar het Internationaal Sportgerechtshof CAS voor een spoedprocedure.

 

 

 

 


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!