‘Toen niet verwacht dat Kluivert mij jaren later zou appen’


In de rubriek 'Onze Trots' hebben er in de afgelopen vier jaar heel wat bekende Nederlanders verteld over hun mooiste Ajax-herinnering. Veel van die herinneringen gaan over het succes van vijfentwintig jaar geleden, in 1995. Cabaretier Roué Verveer blikte in 2017 terug op een bijzondere gebeurtenis. 'Uiteindelijk heb ik met bijna alle spelers een foto kunnen maken.'

'Twee dagen na de gewonnen finale liep ik in de stad en zag ik Nordin Wooter lopen', begint Verveer. 'Ik schreeuwde: "Hey, Wooter!". Een brutaal studentje was ik. Ik vroeg aan hem: "Stel, ik wil een foto maken met die jongens, wat is dan mijn grootste kans?" Wooter zei dat Ajax de dag erna zou gaan trainen en als ik ruim op tijd zou komen, ik misschien een foto kon maken wanneer de spelers uit hun auto stappen.'

Een dag later ging Verveer naar het trainingsveld van Ajax. 'Met een fototoestel, nog geen digitale uiteraard, waardoor je maar moest hopen dat het ging lukken. Uiteindelijk heb ik met bijna alle spelers een foto kunnen maken. Met Kluivert, met Overmars, met Rijkaard. Ik was zelf nog graatmager toen, haha. Dit was voor mij de kans om die spelers nog één keer te zien.'

Jaren na het maken van deze foto hebben Verveer en Kluivert nog contact. 'Bovendien had ik toen niet verwacht dat Kluivert mij twintig jaar later zou whatsappen om te vragen of hij kan komen kijken bij mijn show, haha. Het blijven helden voor mij. Als ik ze nu zie, dan denk ik nog steeds: "hey!"'


Een droom die uitkwam voor Roué Verveer: op de foto met Patrick Kluivert, de maker van de winnende goal in de Champions League-finale in 1995. Het tweetal heeft nog altijd geregeld contact met elkaar.

Wil jij meer anekdotes lezen over 1995? Lees hier meer van 'Onze Trots'!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!