Ten Hag vreest overbelasting: ‘Vanaf september tjokvol schema’


Ajax-trainer Erik ten Hag is niet te spreken over het speelschema dat de Amsterdammers vanaf september te wachten staat. Vanaf de start van de Eredivisie is het speelschema van Ajax bomvol en komt de ploeg van Ten Hag bijna iedere drie dagen in actie. 

In gesprek met Ajax Life stelt Ten Hag dat de corona-break voor de fitheid van zijn spelers niet ongunstig is geweest. Veel Ajacieden hebben door het spelen van zomerse interlands en de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League de afgelopen jaren amper een zomerstop gehad. De maandenlange pauze door het voortijdig beëindigen van de Eredivisie kwam voor enkele spelers dan ook niet ongelegen. ‘Onze spelers hebben er absoluut baat bij gehad. Die jongens waren zo overbelast en hebben lange tijd op de toppen van hun tenen gelopen’, verklaart Ten Hag. 

De oefenmeester ziet echter ook dat het speelschema van komend seizoen vanaf september bomvol is en vreest voor nieuwe overbelasting bij zijn spelers. ‘We hebben er niets van geleerd. Vanaf september is het schema tjok-, tjok en tjokvol. De belasting wordt vele malen erger dan voorheen, want er zit niet eens winterstop in het schema’, doet Ten Hag zijn beklag. 

Een lichtpunt in het drukke speelschema van Ajax is wel dat de Amsterdammers zich dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet via voorrondes hoeven te plaatsen voor Champions League-voetbal. Hierdoor kan Ajax, in tegenstelling tot de afgelopen twee seizoenen, met minder druk toewerken naar de Eredivisie-start. Daar is Ten Hag blij mee. ‘Als alles volgens plan verloopt, krijgt Ajax een direct startbewijs voor de Champions League en daar werken we rustig naartoe. We moesten voorheen wat meer forceren. Je moest direct resultaten halen, anders was het over en uit in een voorronde. Om dat te bereiken, hebben we soms processen doorgedrukt terwijl je het liever anders zou doen.’

Denk jij dat het Genoa van Schöne het cruciale duel met Hellas Verona met 2-1 wint? Zet in en krijg 7,30 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!