Ten Hag: ‘Als je op jacht bent, lukt het niet’


Het komt voor Erik ten Hag niet als een verrassing dat Ryan Gravenberch een geweldige goal kan maken. De achttienjarige opende in de Johan Cruijff ArenA de score tegen FC Midtjylland met een mooie trap, die via de onderkant van de lat in het doel belandde. Het betekende zijn eerste treffer in de Champions League.

Het was even geleden dat de middenvelder had gescoord voor Ajax. 'Daar hebben we het over gehad', citeert het Algemeen Dagblad de hoofdtrainer. 'Als je zo op jacht bent naar een goal, lukt het niet. Als je meer vanuit je taak en functie speelt, kom je vanzelf meer in scoringspositie. Hij moet daarbij herkennen wanneer hij voor de goal kan komen. Dat deed hij uitstekend. Dat hij technisch goed kan afronden, wisten we al.'

Gravenberch veroverde dit seizoen een basisplaats in de hoofdmacht. Dit seizoen kwam de rechtspoot elf keer in actie, waarvan zeven wedstrijden in de Eredivisie en alle vier de duels in de groepsfase van de Champions League. Naast de goal van woensdag leverde Gravenberch dit seizoen drie assists.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!