Spaan: ‘Promes misschien slachtoffer van Kudus’


Henk Spaan is onder de indruk van het spel van Mohammed Kudus. De columnist van Het Parool schrijft dat hij een middenveld met de Ghanese Ajacied als aanvallende middenvelder ‘een aanlokkelijk vergezicht’ vindt. 

‘De statistieken waren goed: hoog percentage geslaagde passes, 92,3 procent, vier schoten op doel, maar vooral een onmeetbaar, zichtbaar talent en gevoel voor de bal’, schrijft Spaan in Het Parool. De columnist blijkt lovend over Kudus. ‘Ik zag in Mohammed Kudus een uitstekende speler die op het middenveld gaatjes open liet, die trucjes begon uit te serveren als champagne na sluitingstijd en die tactisch een paar bijlessen kon gebruiken.’

Toch zou Spaan het niet aandurven om in grote wedstrijden met Kudus én Ryan Gravenberch - het andere grote talent op het middenveld - te starten. ‘Dat zou een feest worden voor elke tegenstander in de Champions League’, stelt de ervaren schrijver, die tot slot schrijft dat Quincy Promes weleens het slachtoffer van de sterke optredens van Kudus zou kunnen worden. ‘Álvarez hoeft zich geen zorgen te maken. Promes misschien wel. Een middenveld met Kudus op tien is een aanlokkelijk vergezicht. Met Martinez dan naast Álvarez, voor de balans', besluit Spaan. 

Maandag was Henk Spaan te gast in de tweede aflevering van Branie, de wekelijkse podcast van Ajax Showtime en Het Parool. Beluister Branie hier terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!