Roy is gelukkig: ‘Ik leefde in een nepwerkelijkheid’


Bryan Roy voelt zich bevrijd nu hij in het leven doet waar hij zelf zin in heeft. Als voetballer en later ook als jeugdtrainer had hij het idee dat hij niet altijd kon zeggen wat hij vond of dacht. 'Ik leefde in een nepwerkelijkheid. Ik was een slaaf van het systeem', spreekt hij zich uit in een interview met het Algemeen Dagblad.

Roy wil geen slaaf meer zijn van dat systeem en dat doet hij dan ook. 'Ik uit me zoals ik dat wil, doe wat ik denk dat goed is en maak me niet druk om wat anderen van me vinden', zegt hij hoe hij op dit moment in het leven staat. 'Ik lééf en zit niet op schouderklopjes te wachten. Die heb ik tijdens mijn voetbalcarrière al genoeg gehad.'

De voormalig buitenspeler zegt tegenwoordig ondernemer te zijn. Hij is bezig met een 'art-project'. Heel veel meer wil hij er niet over kwijt. Roy legt uit dat ieder mens op een gegeven moment het punt bereikt waarop hij of zij vindt dat het anders moet. 'In het voetbal noemen ze dat het zwarte gat', aldus Roy, die dat ervoer nadat hij stopte als jeugdtrainer bij Ajax. 'Ik was altijd aan het werk geweest. Ajax, Ajax, Ajax. Voetbal, voetbal, voetbal. Het was een prachtige tijd, daar niet van, maar het was soms ook moeilijk. De druk van het moeten presteren, met de verwachtingen omgaan van pers en publiek. De echte wereld is in feite dertig jaar compleet aan me voorbijgegaan. Dat doet iets met je brein. Dat kwam er opeens allemaal uit. Dat was zwaar.'

Inmiddels laat Roy zich ook vaak zien op Twitter. Sommige mensen denken dat het account @BryanRoyAjax nep is, maar het is toch echt de voormalig linksbuiten van Ajax die de tweets over wereldproblematiek en maatschappelijk gevoelige kwesties verspreid. 'Ik vind het belangrijk, dat gediscussieer op Twitter met voor- en tegenstanders. Wij mensen zijn tenslotte allemaal de dupe van de information warfare die nu gaande is. En daarover laat ik mijn stem horen', zegt Roy, die een terugkeer bij Ajax - waar hij nog altijd groot fan van is - niet uitsluit. 'Als het valt, valt het. En als het niet valt, valt het niet. Snap je wat ik bedoel?', zegt Roy, die besluit door te zeggen dat we ons geen zorgen te hoeven maken over hem. 'Ik ben nu veel gelukkiger dan dat ik ooit ben geweest als voetballer. Eindelijk verlost van dat juk van politieke correctheid. Heerlijk! Bryan Roy is weer gewoon Bryan.'

Denk jij dat Arsenal de lastige uitwedstrijd bij Wolverhampton Wanderers weet om te zetten in winst? Zet in en krijg 3,40 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!