Rondom: Kühn kampioen met Bayern II

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen (voor app-gebruikers hier de link voor optimaal beeld en geluid).

Kühn kampioen met Bayern II

Bayern München II is zaterdag op spectaculaire wijze kampioen van de 3. Liga in Duitsland geworden. De belofteploeg van Bayern München verloor zelf op de laatste speeldag van de competitie van met 1. FC Kaiserslautern, maar doordat de concurrentie niet wist te profiteren van deze misstap, ging de titel alsnog naar Bayern München II. Nicolas Kühn, die als huurling sinds afgelopen winter onderdeel uitmaakt van deze ploeg, kwam als invaller binnen de lijnen tijdens de kampioenswedstrijd. Kühn maakte in zestien wedstrijden, waarvan slechts vijf als basisspeler, twee doelpunten en gaf één assist voor Bayern München II. 

Swart grapt over rentree in Eredivisie

De vandaag (vrijdag) jarige Sjaak Swart (82) heeft op Instagram ingehaakt op de terugkeer van Arjen Robben in het betaalde voetbal. ‘Vandaag op m’n verjaardag mag ik het dan eindelijk bekendmaken. Na lang overleg met Ajax maak ook ik volgend jaar m’n rentree in de Eredivisie’, grapt Swart. ‘Ronald Koeman, zet de de deur maar op een kier’, mikt Swart tegelijkertijd op een terugkeer in het Nederlands elftal.

Pierie steunt sc Heerenveen

Kik Pierie doet mee aan de actie #Mei Inoar om sc Heerenveen financieel te steunen in de coronacrisis. Op Instagram vraagt de voormalig verdediger van de Friezen anderen om ook de club te helpen. ‘En dan vooral de jeugdopleiding, die mij zoveel moois heeft geboden. Er loopt veel talent. Het zou zonde zijn als deze jongens zich niet kunnen ontwikkelen, omdat de club het lastig heeft.’ 

Van de Beek geeft een clinic

Donny van de Beek heeft zich van zijn beste kant laten zien. Op een basisschool in Amsterdam gaf de middenvelder van Ajax les over life skills namens de Ajax Foundation. Onlangs opende de Ajacied ook een voetbalveldje op een andere school in Nijkerkerveen, waar Van de Beek is geboren. 

Champions League van Veronica naar SBS6

De Champions League is vanaf augustus te zien bij SBS6 in plaats van bij Veronica. Dit meldt Rob Goossens, mediaverslaggever van De Telegraaf, woensdag via Twitter. Ajax maakt een goede kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. Dit gebeurt wanneer de winnaar van het miljardenbal van dit seizoen zich ook via de eigen competitie plaatst voor de Champions League van volgend seizoen. 

Ziyech en Promes balen van verbroken verbinding

Hakim Ziyech en Quincy Promes wisten elkaar in het afgelopen seizoen wel heel makkelijk te vinden. Eerstgenoemde hoefde de bal maar voor te geven, waarna Promes bij de tweede paal de bal het doel in kon werken. Er werd dan ook gesproken over de HZ x QP Connection. Vanwege het vertrek van Ziyech bij Ajax – de spelmaker is vanaf 1 juli speler van Chelsea – is er een einde gekomen aan die ‘verbinding’. Op het Instagram-kanaal van Ajax reageren beide spelers met een gebroken hartje.

São Paulo neemt afscheid van Antony

Middels een indrukwekkende video op Twitter heeft São Paulo FC afscheid genomen van Antony. De Braziliaanse vleugelspeler beleeft dinsdag zijn laatste officiële dag bij de club uit São Paulo en mag zich vanaf woensdag (1 juli) officieel speler van Ajax noemen.

Ajax verkoopt ook mondkapjes

Wie met het openbaar vervoer moet of wil reizen, kan vanaf nu in stijl de bus, tram, metro of trein in. Ajax heeft namelijk speciale Ajax-mondkapjes gemaakt. Deze verkopen de Amsterdammers voor 6,95 euro in de fanshop. Het mondkapje is ter bescherming van en het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. 

Ajax wenst Varela en Babel succes

Ajax heeft Bruno Varela en Ryan Babel op social media bedankt voor de bewezen diensten. De twee werden gehuurd van respectievelijk SL Benfica en Galatasaray. Varela werd sinds de winterstop van het seizoen 2018-2019 gehuurd, terwijl Babel afgelopen winterstop voor een halfjaar overkwam. De twee keren deze zomer terug naar hun eigenlijke werkgevers. 

Van Basten stapt over van FOX Sports naar Ziggo Sport

Een transfer in de mediawereld. Voormalig Ajax-spits Marco van Basten stapt over van FOX Sports naar Ziggo Sport. De analist wordt een van de vaste gasten in de talkshow Rondo. Van Basten is blij met zijn overstap naar Ziggo Sport. ‘De Champions League, de Engelse, Spaanse en Italiaanse competitie, het programma Rondo en ook nog golf en Formule 1; allemaal sport, waar ik blij van word’, citeert onder meer de Mediacourant de oud-spits.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *