‘Quarantaineplicht kan zorgen voor puinhoop in profvoetbal’


Een mogelijke quarantaineplicht kan zorgen voor flink wat chaos in het competitieverloop in het profvoetbal, zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil graag een quarantaineplicht invoeren, maar hier is vooralsnog geen akkoord over bereikt in politiek Den Haag.

De Telegraaf schrijft nu dat het betaald voetbal woensdag opgelucht ademhaalde toen de quarantaineplicht ingetrokken werd. 'Hij (De Jonge, red.) deed dit in het coronadebat met de Tweede Kamer. De Jonge wilde mensen vanaf volgende week twee weken verplichte quarantaine opleggen als zij contact zouden hebben gehad met een coronapatiënt.'

Wanneer een dergelijke quarantaineplicht zou gelden, zouden alle selectiespelers en trainers van onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en NAC Breda twee weken in quarantaine moeten omdat zij in contact zijn geweest met spelers die in het afgelopen weekeinde positief zijn getest. 'De Jonge heeft zijn idee niet helemaal laten varen. Wordt de quarantaineplicht alsnog ingevoerd, dan lijkt het competitieverloop in het profvoetbal bij voorbaat uit te monden in een puinhoop', besluit de krant.

Denk jij dat Ajax, net als afgelopen seizoen, met 4-0 wint van FC Utrecht? Zet in en krijg 13,50 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!