Promes: ‘Je probeert een verlengstuk te zijn van de trainer’


Quincy Promes vindt het fijn om te horen op welke manier Erik ten Hag na afloop van Ajax - PSV over hem sprak. De oefenmeester zag de aanvaller annex middenvelder een voortrekkersrol vertolken en dat maakt Promes trots.

'Dat is een groot compliment. Je probeert op het veld een verlengstuk te zijn van de trainer', aldus de rechtspoot in een gesprek met Ajax TV. 'In zulke grote wedstrijden hebben we leiders nodig die het team op sleeptouw nemen. Of ik dat ben, Nico of Dusan, ik denk dat we het allemaal moeten doen.'

Zelf was Promes zondag belangrijk met de aansluitingstreffer en daarmee vervolgde hij een succesreeks. In al zijn wedstrijden tegen PSV wist Promes te scoren. 'Ik speel graag tegen ze. Niet alleen omdat ik dan goals scoor, maar ook omdat PSV een directe concurrent is van ons. Het is altijd een topper in de Eredivisie, een wedstrijd op zich. Het belangrijk zijn in zulke wedstrijden is een van de redenen waarom ik ben gehaald.'

Tegen PSV maakte ook debutant Sébastien Haller een goede indruk. Niet alleen de buitenwacht, maar ook Promes was erover te spreken. 'Hij is een targetman en hield de ballen heel goed bij zich. Hij was met een assist ook betrokken bij de 2-2. Hij bracht na rust veel bravoure in het team. Ik denk dat hij terug mag kijken op een goede invalbeurt.'

'FC Twente zal me altijd bijblijven'

Donderdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Twente alweer, een club waarbij Promes een verleden heeft. 'Ik heb alleen goede herinneringen aan FC Twente. Ik ben daar een soort van doorgebroken en heb mijn debuut mogen maken in het betaald voetbal. Het is een club die me altijd bij zal blijven. Ik kan alleen maar terugkijken op een mooie periode', zo besluit hij.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!