AjaxRSS

"WIJ ZIJN AJAX AMSTERDAM"

Pover Jong Ajax onderuit tegen Jong FC Utrecht

Jong Ajax heeft woensdagavond op Sportpark de Toekomst het oefenduel met Jong FC Utrecht verloren. De treffer van invaller Christian Rasmussen was niet voldoende voor een overwinning, iets waar de Amsterdamse beloften ook geen moment aanspraak op maakten.

Al na twintig seconden was de eerste grote kans van de wedstrijd echter wel voor Naci Ünüvar. De jongeling, voor het eerst sinds zijn liesblessure in de basis, haalde uit op aangeven van Quinten Timber, maar zag Jong FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer de bal vervolgens uit de linkerhoek wegtikken. Niet veel later waren ook de bezoekers gevaarlijk voor het doel van Kjell Scherpen, maar na de flitsende openingsfase was de stand nog altijd 0-0.

Het aantrekkelijke begin bleek helaas geen voorbode voor de rest van de eerste helft. Jong Ajax voetbalde slordig en in een te laag tempo, waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd werden. Omdat Jong FC Utrecht ook weinig inbracht tegen het stroperig spelende Ajax, had de oefenwedstrijd woensdagavond voor de pauze veel weg van recreatief zomeravondvoetbal. Desondanks kreeg Ünüvar in de laatste seconde van de eerste helft alsnog dé kans om de score te openen. Na een dieptebal van Alex Méndez tastte De Keijzer mis en kwam Ünüvar voor een leeg doel in balbezit. Vanuit een ietwat lastige hoek schoof de relatief onzichtbare creatieveling de bal vervolgens in het zijnet.

Na de rust vielen er wel doelpunten. Invaller Christian Rasmussen opende na een klein uur namelijk de score. Het Deense talent werd na een gepareerde hoekschop van Jong FC Utrecht de diepte ingestuurd door Méndez en troefde zijn directe tegenstander vervolgens op snelheid af. Voor het doel van Jong FC Utrecht bleef Rasmussen hierna koelbloedig en tekende hij op beheerste wijze voor de 1-0.

Lang kon Jong Ajax echter niet van deze voorsprong genieten, want de bezoekers uit Utrecht trokken de stand na vier minuten alweer gelijk. Aanvaller Mohamed Mohamed Mallahi werd op maat bediend en troefde Nourdin Musampa af. Vervolgens prikte Mallahi de bal langs Scherpen en maakte hij de 1-1. Via Özcan Yasar kwamen de bezoekers weer enkele minuten later zelfs op voorsprong. Uit een hoekschop verschalkte Yasar de verder prime keepende Scherpen met een vernuftige bal achter zijn standbeen. Een fraaie treffer, waarmee hij de eindstand op 1-2 bepaalde.  Zodoende verloor Ajax, na eerdere nederlagen tegen Almere City en Jong AZ, woensdag alweer voor de derde keer deze voorbereiding.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas (72′ Baas); Llansana, Warmerdam (72′ Fitz-Jim), Q. Timber; Méndez, Pinas (46′ De Waal), Ünüvar (46′ Rasmussen) (76′ Pinas).

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Baas, Rasmussen, De Waal, Fitz-Jim.

Opstelling Jong FC Utrecht:

De Keijzer; Kasius, Kluivert, Akmum, Mokono; Bourebaba, Huizing, El Azrak; Mallahi, Hilterman, Acheffay.

Doelpunten:

1-0 Christian Rasmussen (58′)
1-1 Mohamed Mallahi (62′)
1-2 Özcan Yasar (66′)

Bijzonderheden:

– Jong Ajax moet het voorlopig stellen zonder Anass Salah-Edinne en Victor Jensen. Beide spelers staan voor langere tijd aan de kant met blessures.
– Denk jij dat Paris Saint-Germain met 0-2 wint van Atalanta? Zet dan in en krijg 11 keer je inzet terug!