Pierie: ‘Ging natuurlijk met andere ideeën naar Ajax’


Kik Pierie neemt het komende jaar bij FC Twente om zo veel mogelijk in zichzelf te kunnen investeren. Het liefst wil de verdediger slagen bij Ajax, maar nóg een jaar in Jong Ajax zag hij niet zitten. Hij ging in gesprek met de leiding van Ajax en een verhuurperiode bleek de beste oplossing, zo vertelt hij in het programma Bij Andy in de Auto.

Omdat het gesprek op tijd plaatsvond, kon Pierie vanaf het begin van de voorbereiding aansluiten bij FC Twente, iets wat hij graag wilde. 'Ik had een gesprek met Ajax en toen kwam eruit dat ik niet in de plannen voor dit seizoen voorkwam. Ik wilde weten waar ik aan toe was, want ik wilde niet weer zo’n jaar als vorig jaar. We gingen om de tafel en toen kwam eruit dat ik niet zo veel zou spelen.'

'Ik ga nu een jaartje voor FC Twente spelen', vervolgt de linkspoot. 'Ik heb nog vier jaar contract bij Ajax, dus als je het goed doet, dan ga je terug. Het is wel het plan, maar je weet niet hoe het loopt. Als ik terugga, wil ik wel kans maken om te spelen. Anders ga ik het ergens anders zoeken. Het doel is om beter te worden om uiteindelijk in Ajax 1 te spelen.'

Het spelen in de Keuken Kampioen Divisie beviel hem niet, mede ook omdat hij al Eredivisie-voetbal gewend was. 'Je zat bij de selectie en trainde mee, maar mijn wedstrijden speelde ik in Jong. Af en toe zat ik op de bank, maar ook niet standaard. Ik ging er natuurlijk met andere ideeën heen, dus het was wel even balen.'

'Klaas pakte een bal en ramde volle bak op ons in'

Pierie krijgt de vraag tegen welke spits hij in zijn carrière het meeste moeite heeft gehad. Hij hoeft niet lang na te denken en noemt Klaas-Jan Huntelaar, waarna hij er een voorbeeld van tijdens de training bijhaalt. 'Hij heeft de wil om te winnen. Wij (Huntelaar speelde bij het andere team, red.) stonden voor en ik zei: als we winnen, keihard schreeuwen. Dus wij winnen en ik zeg: yes, lekker! Wat doet Klaas? Hij pakt een bal en ramt volle bak op ons in. Hij was het er niet mee eens en ging naar de scheids.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!