Performance coach: ‘Sneijder na winterstop wedstrijdfit’

Iwan Redan, performance coach en oud-profvoetballer van onder meer RKC Waalwijk, Roda JC en Willem II, heeft er veel vertrouwen in dat hij Wesley Sneijder fit kan krijgen voor diens mogelijke comeback in de Eredivisie. Volgens Redan kan Sneijder na de winterstop wedstrijdfit zijn. 

Sneijder overweegt bij FC Utrecht een comeback als profvoetballer te maken, iets dat Redan zou toejuichen. De performance coach zou het ook mooi vinden om zelf met Sneijder aan zijn fitheid te gaan werken. ‘Fantastisch, man. Echt een gruwelijke uitdaging, die zou ik meteen aanpakken. Dat lijkt me echt geweldig om te doen. Drie maanden kan krap zijn, maar binnen vier à vijf heb ik hem fit. Na de winter is hij wedstrijdfit, honderd procent’, garandeert Redan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De oud-profvoetballer vertelt hoe hij met Sneijder, die sinds zijn voetbalpensioen zichtbaar behoorlijk wat kilo’s is aangekomen, aan de slag zou gaan. ‘Bij hem zou ik eerst beginnen met zijn voeding aan te passen. Daarnaast veel cardio, intervalloopjes en krachtvormen met zijn eigen lichaamsgewicht. Ook pakken we de functionaliteit mee door vormen met de bal toe te passen, zodat hij zich sneller in zijn element voelt. Het draait om kracht die je herhaaldelijk om kan zetten in explosiviteit.’

Volgens Redan slaan zijn trainingsmethodes aan. De performance coach werkte in het verleden bijvoorbeeld ook succesvol samen met Eljero Elia en oud-Ajacied Anwar El Ghazi. ‘Ik heb wel eens een voetballer van Ajax begeleid die na het trainen bij krachttrainers zijn tegenstander niet eens meer voorbijkwam. Na drie weken bij mij getraind te hebben, voelde hij een wezenlijk verschil in zijn lichaam dat resulteerde in winst op het veld. Ook mobiliteit zonder de bal is belangrijk’, doelt Redan op El Ghazi, die momenteel in de Premier League actief is voor Aston Villa. 

Denk jij dat Villarreal en FC Barcelona met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *