‘Overmars wacht tot de emoties zijn gezakt’


Dinsdag meldt Voetbal International dat er nog weinig is veranderd met betrekking tot de verlenging van de contracten van veel talenten bij Ajax. Jongens als Sontje Hansen en Jurriën Timber lopen medio 2021 uit hun contract, maar de onderhandelingen verlopen stroef. Sterker nog, de stekker is voor nu uit deze gesprekken getrokken.

In de Kweekvijver van Ajax Showtime werd halverwege mei al gesteld dat Ajax bezig was met Russische roulette. De voornaamste reden voor de stroeve onderhandelingen is het gebrek aan perspectief voor de grootste talenten uit de Amsterdamse jeugdopleiding. Een aantal mislukte aankopen staan de ontwikkeling van onder meer bovengenoemden in de weg. 

Verder speelt ook het salaris een rol in de besprekingen. 'De verbintenis van Naci Ünüvar loopt nog een jaar langer door, maar Ajax wil met al deze spelers uit 2002 en 2003 verlengen voordat ze transfervrij de deur uitlopen. Hoewel er wel verschillen in de aanbiedingen zaten – Jurriën Timber is bijvoorbeeld al wat verder – gingen de talenten van een eerste contract van zeventig- à tachtigduizend euro naar een salaris van naar verluidt tweehonderdduizend euro.'

'Overmars wacht de komende weken even af tot de eerste emoties zijn gezakt. Daarna zal de technisch directeur met iedere speler – en vaak zijn hele gevolg – afzonderlijk om de tafel gaan om alsnog te komen tot contractverlenging. De verwachting is dat de bedragen die eerder zijn geboden niet eens wezenlijk hoger zullen zijn', aldus Marco Timmer.

 

 


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!