OMT-advies: ‘Op z’n vroegst in maart versoepelingen’


Het Outbreak Management Team (OMT) verwacht dat het kabinet op z'n vroegst pas in maart versoepelingen van de maatregelen omtrent het coronavirus kan doorvoeren. Dat meldt de NOS. De experts van het OMT schrijven dat als het huidige tempo doorgaat, begin maart de drempelwaarde is bereikt van veertig ziekenhuis- en tien ic-opnames per dag.

Echter, vanwege het griepseizoen kan dit zelfs nog langer duren. Het aantal opnames in de ziekenhuizen en op de ic-afdelingen stabiliseerde zich de afgelopen weken en in de afgelopen week was eindelijk een daling te zien. Toch zijn we er nog lang niet, zo stelt het OMT. 'Er zijn nog ongeveer even veel bedden bezet als een paar weken geleden. En het R-getal is onder de 1 gezakt, naar 0,95, wat betekent dat 100 mensen samen 95 anderen besmetten. Maar er komen nog steeds veel besmettingen bij', schrijft de NOS.

Britse variant coronavirus

Bovendien begint de Britse variant van het coronavirus voet aan de grond te krijgen in Nederland. En die variant verspreidt zich veel sneller. Op dit moment zijn er in Nederland een kleine honderd positieve testen met de Britse variant. 'Het OMT denkt binnenkort meer te weten te komen over de Britse variant en wil over twee weken opnieuw beoordelen of de scholen en kinderopvang weer open kunnen.' Het seizoen voor Ajax eindigt op 16 mei met een uitwedstrijd bij Vitesse. De kans dat er tegen die tijd weer supporters aanwezig mogen zijn bij wedstrijden, lijkt op dit moment klein.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!