‘Mede gekocht om topsportmentaliteit bij Ajax aan te scherpen’


Dusan Tadić is niet alleen vanwege zijn voetballende kwaliteiten belangrijk voor Ajax. Ook zijn topsportmentaliteit slaat over op zijn teamgenoten en dat was voor de Amsterdamse club een belangrijke reden om 11,4 miljoen euro neer te leggen voor de speler van toen nog Southampton.

'Het was naast mijn kwaliteiten een van de redenen waarom de club me van Southampton heeft gekocht: om de topsportmentaliteit bij Ajax aan te scherpen', zegt Tadić, die elke dag een voorbeeld wil zijn voor de jonge spelers van Ajax, in een interview met De Telegraaf. 'Ik wil de jeugd duidelijk maken dat ze de top alleen halen als ze hun kwaliteit koppelen aan keihard werken. En dan bedoel ik elke dag alles geven, met hun voeding bezig zijn én buiten het voetbal heel veel te laten. Als Donny van de Beek naar Manchester United gaat en me bedankt voor mijn hulp, doet dat me heel veel. Begrijp me niet verkeerd. Don had al een geweldige mentaliteit, maar samen hebben we nog een paar procent winst kunnen boeken.'

Tadić kent met 55 doelpunten en 44 assists in zijn eerste honderd wedstrijden voor Ajax een uitstekend moyenne. Hij is er uiteraard blij mee. 'Maar ik heb altijd gezegd dat het meest cruciale is dat we winnen. Natuurlijk wil ik belangrijk zijn en op mijn positie moét je belangrijk zijn met doelpunten, assists en kansen creëren. Maar het gaat om Ajax en niet om Dusan.'

De Serviër hoopt dat hij - net als een speler als Zlatan Ibrahimović - op zijn 39e nog altijd van grote waarde kan zijn. 'Natuurlijk droom ik daarvan. Het is echter geen doel op zich. Ik wil er niet alleen maar rondlopen. Ik moet fit zijn en het team nog kunnen helpen.'

Denk jij dat Tadić de eerste goal scoort en Ajax wint van Vitesse? Zet dan in en krijg 6,00 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!