Kudus: ‘Zal geweldig zijn om in Champions League te spelen’


Mohammed Kudus kijkt uit naar het spelen in de Champions League met Ajax. De Ghanees staat sinds afgelopen zomer onder contract in Amsterdam en na zijn goede begin hoopt hij door te pakken en zich te blijven ontwikkelen.

Het spelen in de Champions League moet daar een grote rol in gaan spelen. 'Het is een van de beste competities en het zal geweldig zijn om daarin te spelen', aldus Kudus in gesprek met Ajax TV. 'Ik ben er klaar voor. Het is een nieuwe ervaring, maar het wordt leuk. Ik ga ervan genieten.'

Als voorschot op het miljardenbal speelde Kudus afgelopen zondag in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk en hij maakte indruk. 'Al voor de wedstrijd had ik een goed gevoel en voelde ik me onderdeel van het team. Ik blijf doorgaan met elke dag hard werken en mezelf verbeteren. Ik ken het systeem en de regels nog niet en zij helpen me daarmee. Ze sporen me aan om mezelf te blijven.'

Tegen RKC Waalwijk toonde Kudus zich met zijn eigen specifieke kwaliteiten en meteen bleek het plezier ervan af te stralen. 'Een van mijn krachten is om de bal te hebben en plezier te hebben in het veld. Ik gebruik graag mijn lichaam en mijn lenigheid. Ik wil mezelf graag uiten en uiteindelijk draait het om plezier.'

'Onana is als een grote broer'

André Onana, een andere selectiespeler die garant staat voor plezier, blijkt een voorbeeld voor Kudus. 'Superkerel, leuke vent. Hij motiveert me. Al voor ik hier kwam, voordat ik mijn contract tekende, praatte hij met me. Hij moedigt me aan en hij is als een grote broer. Ik kijk tegen hem op.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!