KNVB hoopt nog altijd op hervatting amateurvoetbal


De KNVB hoopt nog altijd op een hervatting van het amateurvoetbal - waar onder meer de jeugd van Ajax onder valt - dit seizoen. Vanwege de verlengde lockdown kan er voorlopig nog niet gevoetbald worden en de vraag is of er dit seizoen überhaupt nog op competitief niveau gevoetbald gaat worden.

Bij de Nederlandse voetbalbond houdt men in ieder geval hoop, zo valt te lezen op de website van de KNVB. Men schrijft: 'Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

In december werd al duidelijk het niet meer haalbaar is om de competities dit seizoen volledig uit te spelen. Men denkt nu aan twee scenario's: 1) De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld, of 2) Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

De KNVB vindt het ondanks de verlenging van de lockdown op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over één van deze scenario's. 'Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar', schrijft de KNVB.

Na de eerstvolgende persconferentie hoopt de KNVB van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. 'Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities', besluit men.

Verwacht jij dat Ajax met 1-3 wint op bezoek bij FC Twente? Zet dan in en krijg 8,75 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!