Klaassen blij met plakboeken van zijn opa: ‘Vind het heel speciaal’

Davy Klaassen is erg blij met de plakboeken die zijn opa voor hem bijhoudt gedurende zijn voetbalcarrière. Zijn grootvader doet het al vanaf het moment dat de middenvelder in de jeugd van Ajax kwam te spelen en is er nog altijd actief mee bezig. Klaassen gaat het steeds meer waarderen, zo vertelt hij bij Inside Ajax.

‘Hij begon het boek toen ik elf was en bij Ajax kwam. Hij maakt ze nu nog steeds’, zo vertelt de teruggekeerde routinier. ‘Het betekent heel veel. Als je jong bent, ervaar je het niet als heel speciaal. Nu ik erop terugkijk, vind ik het heel speciaal en ben ik erg blij dat ik deze boeken heb. Aanvankelijk maakte hij één boek per seizoen, maar na verloop van tijd maakte hij er wel drie of vier per seizoen.’

De band tussen Klaassen en zijn opa is erg goed. Zo was hij er ook bij toen hij zijn eerste contract in Amsterdam ondertekende. ‘Ik zag hem pakweg eens per maand. Nu woon ik weer hier en zie ik hem iets vaker. Altijd leuk. Ik was gisteren bij hem, voor het eerst sinds ik hier heb getekend. Hij was heel blij dat ik weer terug ben.’

Het gevoel dat Klaassen heeft nu hij weer terug is bij zijn oude liefde, is erg bijzonder. ‘Ik speelde hier van mijn 11de tot mijn 24ste. Ik ben hier opgegroeid en het is als mijn tweede thuis. Het gevoel dat je ergens bent waar je thuishoort en je je het best kunt uiten, dat is wat ik het meest heb gemist.’

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *