Kabinet wil op korte termijn avondklok invoeren


Het kabinet maakt zich grote zorgen over de Britse variant van het coronavirus en om die reden worden extra maatregelen ingevoerd. Vanaf komend weekeinde - waarschijnlijk vanaf zaterdag of zondag - geldt om die reden waarschijnlijk een avondklok. Of dit gevolgen heeft voor avondwedstrijden in het betaalde voetbal is nog niet duidelijk.

Als de Tweede Kamer instemt, gaat de avondklok definitief in. Wanneer de avondklok ingaat, is het tussen 20.30 uur en 04.30 uur verboden om op straat te zijn. Deze maatregel geldt tot 10 februari. Premier Mark Rutte geeft aan dat er wel uitzonderingen zijn, anders pleeg je een misdrijf en volgt een boete van 95 euro.

Op de website van de Rijksoverheid zijn de volgende uitzonderingen te lezen:

- In geval van een calamiteit;
- Als uzelf, een hulpbehoevend persoon of een dier dringend (medische) hulp nodig heeft;
- Als u van uw werkgever voor werk naar buiten moet;
- Als u naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland;
- Als u onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen;
- Als u onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- of beroepschriftenzitting en dit kunt aantonen;
- Als u een aangelijnde hond uitlaat. Dit doet u in uw eentje.

Of het betaalde voetbal onder de uitzonderingen valt, is op dit moment nog niet bekend. Veel wedstrijden in de Eredivisie worden in de avond gespeeld. Zo speelt Ajax volgende week donderdagavond (28 januari) om 21.00 uur tegen Willem II.

Nog meer maatregelen

Het kabinet scherpt verder het advies voor bezoek aan: mensen mogen maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag ontvangen en zelf mag men maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden er extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan. Vanaf 23 januari geldt er een vliegverbod voor landen waar gevaarlijke varianten van het virus het meest voorkomen: Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Verwacht jij dat Ajax met 0-1 wint op bezoek bij AZ? Zet dan in en krijg 11,75 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!