Juve-voorzitter looft ‘Ajax-voorstel’ voor nieuwe CL


Volgens Juventus-voorzitter Andrea Agnelli heeft Ajax een goed voorstel ingediend om tot een hernieuwde opzet van de Champions League te komen. De UEFA werkt voor de Champions League aan een plan dat vanaf 2024 in zou moeten gaan en daarbij heeft Ajax volgens Agnelli dus een goede suggestie gedaan. 

In de nieuwe vorm van de Champions League zal de groepsfase van het toernooi waarschijnlijk worden geschrapt. In plaats daarvan komen alle 32 deelnemende clubs eerst in één competitie terecht. In deze competitie speelt elke club tien wedstrijden en op basis van de resultaten in deze wedstrijden zal vervolgens worden bepaald welke clubs zich kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. Volgens Agnelli komt dit voorstel bij Ajax vandaan. 

Tijdens een evenement van News Tank Football laat de voorzitter van Juventus zich positief uit over het voorstel. ‘Ik denk dat het een geweldig systeem is, omdat het schaalbaar is. Het aantal wedstrijden dat er in de vroege fase van de competitie wordt gespeeld hoeft niet vooraf bepaald te zijn.’ Wel wil Agnelli dat het voorstel eerst nog langs de European Club Association (ECA) gaat, een organisatie waarvan hij zelf de voorzitter is. ‘Ik wil dat alle ideeën voor hervormingen langs de algemene vergadering van de ECA gaan, zodat alle clubs kunnen stemmen over onze gezamenlijke toekomst.’

Denk jij dat Ajax met 4-1 wint van laagvlieger Willem II? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!