Jong Oranje kent tegenstanders in EK-kwalificatieronde


Jong Oranje kent sinds donderdagmiddag haar tegenstanders in de komende EK-kwalificatieronde, zo brengt OnsOranje naar buiten. 53 landen doen mee aan het kwalificatietoernooi, waarbij Nederland ingedeeld bij Zwitserland, Bulgarije, Wales, Moldavië en Gibraltar.

Het betreft de kwalificatieronde voor het EK van 2023. Georgië en Roemenië zijn de gastlanden en zijn daarom al zeker van plaatsing. Verder doen de negen poulewinnaars uiteindelijk mee, terwijl de beste nummer twee ook doorstroomt. De overige nummers twee strijden in play-offs om nog eens vier plaatsen.

De duels in de kwalificatiereeks worden over een langere periode verspreid. In maart 2021 vinden de eerste ontmoetingen plaats, terwijl in juni 2022 de laatste wedstrijden gespeeld zullen worden. Een jaar later vindt het EK zelf plaats.

De laatste keer dat Jong Oranje in actie kwam, werden er vier Ajacieden geselecteerd door bondscoach Erwin van de Looi. Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen en Perr Schuurs waren de gelukkigen. Gravenberch werd later nog overgeheveld en mocht ruiken aan het grote Oranje.

Bestel nu jouw WZAWZDB-touchscreen-handschoenen voor 6,95 euro!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!