#jajjps: Kotarski gaat zo geen transfer afdwingen


Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de derde verliespartij op rij, thuis tegen Jong PSV.

Jong Ajax vergeet zich wederom te belonen 

Hoewel Jong Ajax na drie duels spelen op nul punten staat, hadden dit er eigenlijk meer moeten zijn. Maandagavond deden de Amsterdammers zichzelf te kort, net als vrijdag tegen NEC. Op momenten was de ploeg van Mitchell van der Gaag een stuk beter. Kansen werden gecreëerd, maar niet benut. Het blijft zodoende een repeterende les bij de beginnende beloften, die pas in het betaald voetbal leren dat leuk spelen niet altijd genoeg is. In tegenstelling tot jeugdvoetbal is het niet meer vanzelfsprekend dat potjes makkelijk worden gewonnen. 

Kotarski gaat zo geen transfer afdwingen

Dat Jong Ajax maandag na het laatste fluitsignaal met lege handen stond, had men deels te danken aan het matige optreden van Dominik Kotarski. Waar de eerste tegengoal een ongelukkige tegentreffer was zonder blaam voor de Kroaat, daar was Kotarski bij de tweede goal van de Eindhovenaren de hoofdverantwoordelijke. De keeper leverde de bal in bij de opbouw en reageerde vervolgens matig bij het schot op doel. Ajax en Kotarski hopen deze zomer nog op een tijdelijk vertrek om ervaring in de Eredivisie op te doen. Het is echter de vraag of een club het aandurft met de druistige doelman.

Ekkelenkamp scoort, maar is te onzichtbaar

Ook Jurgen Ekkelenkamp stond aan de aftrap. De middenvelder hoopt eveneens op een verhuurperiode, als het zicht op veel minuten in het eerste beperkt blijft. Veel indruk heeft Ekkelenkamp echter niet gemaakt, al is FC Twente reeds geïnteresseerd in hem. De rechtspoot was voor zijn status te onzichtbaar. Op een cruciale plek als de nummer tien-positie moet Ekkelenkamp een prominente rol spelen, maar een creatieve oplossing vinden is niet zijn sterkste punt, dat is namelijk zijn diepgang. Scoren deed Ekkelenkamp overigens wel. Hij was het eindstation van een prachtige aanval.

Spelers spelen op de verkeerde positie

Omdat Ekkelenkamp terugkeerde bij de beloften, werd er wat geschoven in de opstelling ten opzichte van NEC-uit. Youri Regeer schoof naar de rechterflank, waardoor Quinten Timber op zijn beurt op rechtsback werd gezet. Het is een terugkerend probleem bij Jong Ajax, dat vaak moet schuiven door jongens die schipperen tussen de beloften en de hoofdmacht. Talenten spelen daardoor op gekke posities. Middenvelders zijn hier vaker dan wie dan ook de dupe van. Zij worden bijvoorbeeld regelmatig 'misbruikt' op de flanken, mede omdat echte buitenspelers niet voorhanden zijn.

Goede invalbeurten van drietal 

Het was ook dat Jong PSV na ruim een uur met tien man kwam te staan, maar drie invallers maakten indruk in het laatste half uur. Zo was Brian Brobbey meerdere keren gevaarlijk met een aantal kopballen. Maar ook Max de Waal en Naci Ünüvar hadden bijna een glansrol te pakken, met prachtige voorzetten op Brobbey. Ünüvar liet zich echter ook van een ietwat donkere kant zien. In de blessuretijd maakte de creatieveling een smerige tackle, die gelukkig voor Ünüvar slechts met donkergeel werd bestraft.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!