Het kabinet bevestigt: lockdown verlengd tot 9 februari


De lockdown in Nederland is verlengd tot en met dinsdag 9 februari, zo bracht het kabinet dinsdagavond naar buiten. De besmettingscijfers lopen lichtelijk terug, maar minister-president spreekt van een 'ernstige situatie'. Niet alleen door het oorspronkelijke coronavirus, maar vooral ook door de mutatie vanuit Engeland.

'We hebben moeten besluiten de lockdown met drie weken te verlengen tot en met dinsdag 9 februari', zo luidt de hoofdboodschap van Rutte. 'Er was geen andere keuze, omdat de cijfers niet snel genoeg dalen. Inmiddels hebben we ook te maken met de dreiging van de Britse coronavariant. Over die variant maken we ons grote zorgen. Het is dus geen verrassend besluit, maar wel een enorme tegenvaller.'

Voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie lijkt er vrijwel niets te veranderen. De betaald voetbalcompetities gaan 'gewoon' door zoals het al ging. Wel kan de hoop op het toelaten van supporters weer ietwat afnemen. Er lagen ideeën voor het testen met aanwezige fans bij voetbalwedstrijden, maar dat lijkt voorlopig even te moeten wachten.


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!