Heitinga: ‘Als trainer soort van voorsprong opgebouwd’


John Heitinga (37) ziet dat hij ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten een voorsprong heeft opgebouwd in het trainersvak. Heitinga stopte in 2016 als profvoetballer en dook al snel het trainersvak in. Inmiddels is hij al vier jaar eindverantwoordelijk voor het hoogste jeugdelftal van Ajax.

Heitinga zou in de toekomst graag trainer willen zijn van Ajax 1, maar op dit moment kan hij daar weinig over zeggen. 'Ik blijf in mezelf investeren en wacht af. Het heeft allemaal met timemanagement te maken, met vertrouwen ook', zegt hij in het Ajax Life Magazine. Heitinga behaalde inmiddels zijn diploma en zodoende heeft hij het recht om een Eredivisieclub te leiden. 'Maar ik hang er geen tijd aan vast. Je weet ook niet wat er allemaal op je pad komt.'

Heitinga is al vier jaar lang de trainer van het hoogste jeugdelftal van Ajax. 'Maar ik ben ook pas 37. Ik had nooit van mezelf gedacht dat ik nu al zo ver zou zijn als trainer', aldus Heitinga, die als voetballer altijd dacht dat hij pas zou stoppen op zijn huidige leeftijd. 'Het was heel vervelend dat ik niet langer kon doen wat ik het allerleukste vond, maar inmiddels heb ik als trainer wel een soort van voorsprong opgebouwd, qua kennis. Ik vind het echt een superinteressant vak.'

'Teken altijd voor één jaar'

Tot nu toe heeft Heitinga ieder jaar zijn contract verlengd. 'Ik tekent altijd voor één jaar, dus straks ga ik weer in gesprek met de club', zegt de oefenmeester, die onlangs al een tussentijdse evaluatie had. De trainer bespreekt dan een toekomstplan voor de spelers, maar hij denkt ook aan zijn eigen toekomst. 'Hoe kijken Edwin van der Sar en Marc Overmars naar mijn ontwikkeling, hoe kijkt de rvc naar mijn positie binnen de club? Daar gaan we binnenkort weer over praten.'

Verwacht jij dat Ajax met 3-0 wint van FC Twente? Zet dan in en krijg 7,70 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!