Hansen verheugd: ‘Voel me goed hier, ben een Ajacied’


Sontje Hansen is verheugd met zijn contractverlenging bij Ajax. Het is het gevolg van een naar eigen zeggen 'topseizoen', waarin hij nadrukkelijk rook aan het eerste elftal van de Amsterdamse club. Binnen zijn nieuwe contract tot 2023 hoopt hij een belangrijke kracht te zijn in Ajax 1.

'Het voelt heerlijk', luidt de eerste reactie van Hansen tegenover Ajax TV. 'Je kijkt er lange tijd naar uit en nu is het zover. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik voel me goed hier en ben zelf een Ajacied. Het was mijn droom en we waren er dan ook al heel snel uit dat ik gewoon bij Ajax zou blijven.'

'Afgelopen jaar was voor mij super. Ik had een topseizoen', vervolgt het toptalent. 'Ik heb mijn debuut gemaakt bij Jong Ajax en daarna maakte ik tegen Telstar mijn debuut in de beker. Daarna maakte ik mijn superdebuut in de ArenA. Ik maakte jammer genoeg geen goal en was superzenuwachtig, maar dat komt wel goed.'

Hansen traint al vaak mee bij Ajax 1 en daar heeft hij baat bij, zo merkt hij. 'Het gaat een stuk sneller. Conditioneel doe je wat minder tijdens de trainingen omdat ze wat vaker spelen. Het is meer technisch en je moet sneller handelen. Daardoor heb ik wat meer rust gekregen in mijn spel bij Jong.'

Omgaan met de druk

Nu Hansen dichter bij het eerste elftal van Ajax komt, gaat ook de aandacht voor hem omhoog. De jongeling heeft er moeite mee gehad, zo erkent hij. 'Vorig seizoen had ik er aan het einde wel moeite mee. Er kwam veel druk op me. Het was anders voor mij dan op het begin. Nu ben ik eraan gewend en gaat het goed. Het mannenvoetbal begint nu pas voor mij.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!