FC Utrecht-keeper naar City: ‘Niet zo dat ik niet naar Ajax wilde’


Mikki van Sas, jeugdinternational van Oranje O16 en voormalig doelman van FC Utrecht, verkoos deze zomer de overstap naar Manchester City boven een overgang naar Ajax. Volgens de talentvolle doelman konden de Amsterdammers daar echter weinig aan doen. 

Naar verluidt waren naast Ajax en Manchester City ook FC Barcelona en Manchester United voor de Nederlandse doelman in de markt. ‘Het waren lastige keuzes’, vertelt Van Sas aan De Telegraaf. ‘Het heeft zelfs door mijn hoofd gespookt om bij FC Utrecht te blijven. Het was ook niet zo dat ik niet naar Ajax wilde, ik wílde gewoon naar Manchester City. Zij hadden het beste plan voor mij uitgestippeld’, aldus de zestienjarige doelman. 

Vervolgens vertelt Van Sas over het plan dat Manchester City met hem heeft. ‘Ik mag gelijk beginnen in de O18. Als blijkt dat ik goed genoeg ben, word ik doorgeschoven naar de O23. Wat ik ook mooi vind: City heeft met afstand de jongste O18 en O23-teams. En als blijkt dat je je in de O23 niet verder kan ontwikkelen en je bent nog niet klaar voor het eerste elftal, dan kan je bij een andere club ervaring opdoen.’

De suggestie dat Van Sas puur vanuit financieel oogpunt voor de overstap naar Manchester City heeft gekozen, ontkracht de doelman dan ook direct. Volgens het keeperstalent is zijn salaris in Engeland slechts een bijkomstigheid. ‘Een prettige bijkomstigheid, dat wel. Ja, je praat over serieuze bedragen, maar dat vond ik ook al toen ik bij FC Utrecht mijn eerste contract kreeg.’

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen Napoli? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!