Eiting wil fysiek ontwikkelen: ‘Belangrijkste reden waarom ik hier ben’


Carel Eiting hoopt zich bij Huddersfield Town vooral in fysiek opzicht verder te ontwikkelen. Dat vertelt de middenvelder in zijn welkomstinterview aan en bij zijn nieuwe tijdelijke club. Eiting hoopt naar eigen zeggen zoveel mogelijk aan spelen toe te komen in het Engelse Championship.

'Dat is één van de belangrijkste redenen waarom ik hier ben', is Eitings duidelijke antwoord op de vraag of hij aan zijn fysiek wil werken. 'Ik wil dat deel van mijn spel ontwikkelen en ik denk dat dit de perfecte plaats is om dat te doen.'

Het geeft wat inzage in de ietwat opvallende keuze voor Huddersfield. Het Championship staat niet bekend om het technisch verfijnde voetbal, terwijl dat juist de sterkere aspecten van Eitings spel zijn. 

Desondanks gaat Eiting niet puur voor het fysieke aspect. Gesprekken die de Ajacied voerde met Huddersfield-trainer Carlos Corberán, deden Eiting beseffen dat men bij Huddersfield wel degelijk verzorgd voetbal wil spelen. 'Ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik vond zijn ideeën goed klinken en dat gaf me een goed gevoel.'

Verwacht jij tijdens Ajax - RKC een 3-0 zege voor de Amsterdammers? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

 


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!