Danilo: ‘Droom om in voetsporen Zlatan en Suárez te treden’


Danilo Pereira da Silva, kortweg Danilo, hoopt volgend seizoen bij Ajax de eerste spits te worden en in de voetsporen te treden van oud-Ajacieden Zlatan Ibrahimovic en Luis Suárez. Dit seizoen huurt FC Twente de Braziliaan van de Amsterdammers en in tien wedstrijden heeft hij negen doelpunten gescoord en vier assists gegeven.

'Het is mijn droom om de spits van Ajax te zijn', begint Danilo over zijn ambities bij Ajax in gesprek met Voetbalzone. 'Mijn droom kwam al uit toen ik mijn debuut maakte, maar ik was er toen nog niet klaar voor om de eerste spits te zijn. Nu, met mijn ervaringen en wat ik nu in de Eredivisie laat zien, denk ik dat ik er klaar voor ben. Het is een uitdaging, voetbal is een gekke sport. Voor mij blijft het de droom om de eerste spits te worden van Ajax en in de voetsporen te treden van Ibrahimovic en Suárez.'

De 21-jarige spits vertrok op augustus 2017 voor twee miljoen euro van Santos FC naar Ajax. In zijn eerste seizoen speelde hij voor het Onder 19-team uit Amsterdam. De twee seizoenen erna kwam Danilo uit voor het beloftenelftal. 'Die twee jaar zijn erg goed voor me geweest. Het is zwaar, want je speelt tegen gedegradeerde teams uit de Eredivisie. Ik vond het pittig, want soms zaten er veel mensen in de stadions. Je voelt je een echte prof, maar dan een niveau lager.'

Sinds dit seizoen komt de Braziliaan op huurbasis uit voor FC Twente, een stap die hem tot op heden goed bevalt. 'Ik was klaar om me te ontwikkelen in een zwaardere competitie. Dat is de Eredivisie, want daarin spelen sterke teams. Ik had veel interesse van grote clubs, maar toen kwam FC Twente. Mijn zaakwaarnemer en mijn familie vonden het een mooie club. Het is zeker een stap vooruit. Hier krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en te laten zien. Dat is wat ik nu doe. Mijzelf laten zien door goals te maken. Ik speel goed en heb het erg naar mijn zin.'

Ajax - FC Twente

Komende zaterdag treft Danilo zijn oud-teamgenoten als FC Twente op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA. Danilo kijkt er enorm naar uit. 'Het wordt voor mij heel zwaar, want ik ken al die jongens. Ajax is een grote club en het wordt een hele zware wedstrijd voor ons. Ik kijk er enorm naar uit. Ik weet niet wie Erik ten Hag gaat opstellen, maar ik ga sowieso Antony en David Neres zien. Ik ga ongetwijfeld een praatje met hen maken.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!