Cerny zou terugkeer bij Ajax ‘fantastisch’ vinden


Vaclav Cerny zou het 'fantastisch' vinden om ooit terug te keren bij Ajax. Zaterdagavond speelt hij met zijn tijdelijke werkgever FC Twente tegen zijn oude club en dat is als vanzelfsprekend speciaal voor de rappe Tsjech.

Cerny gaat in gesprek met de NOS in op de stelling of hij zich diep in zijn hart nog Ajacied voelt. 'Ja en nee. Hmm, toch ja. Ik ben daar vijf jaar geweest en het was mijn eerste club buiten Tsjechië. Dat gevoel gaat nooit meer weg. Het zou ook raar zijn als ik zeg dat het niet zo is. Ik ben de club dankbaar. Ik ben bij Ajax opgegroeid, dat zegt alles.'

De Tsjech legt uit dat hij bij Ajax veel mensenkennis heeft opgedaan. 'Van de club kreeg ik mee dat er ook personen kunnen zijn die mindere bedoelingen met je hebben en waarvoor je moet oppassen. Daarin heb ik stappen gemaakt, al heeft dat ook met volwassen worden te maken.'

De vraag is of Cerny ooit nog hoopt terug te keren bij Ajax. Het antwoord van hem is meer dan duidelijk. 'Ja, natuurlijk. Als dat ooit mag gebeuren, zou het fantastisch zijn. Maar ik ga daar niet op wachten en ik ben nu bij Twente. Het seizoen is nog lang en ik moet maar kijken wat er in de zomer met mij gaat gebeuren. Het is voetbal.'

FC Utrecht laat niets van zich horen

Bij FC Twente wil Cerny dit seizoen een goed jaar draaien. Van zijn officiële werkgever FC Utrecht hoort hij op dit moment vrij weinig. 'Maar dit is voor mij de eerste keer dat ik ben verhuurd, dus ik weet niet hoe dat normaal gaat. Ik zie weleens dat er voor andere huurlingen wel mensen langskomen om te vragen hoe het gaat. Dus bij andere clubs gaat het blijkbaar anders. Maar goed, dat doet niet veel met me. Als ze bij Utrecht willen weten hoe het met me gaat, ben ik hier om het ze te vertellen. Zo niet, vind ik het ook goed. Ik ga me niet druk maken of iemand van FC Utrecht me appt of niet.'

Denk jij dat Ajax binnen tien minuten op voorsprong staat tegen FC Twente? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!