Butler ambitieus: ‘Wil andere kant van de speler tonen’


Het nieuwe gezicht van de Ajax-mediakanalen, David Butler, heeft grote ambities als presentator van de Amsterdamse club. 'David The Host' wil naast creatieve content namelijk vooral de andere kant van een speler tonen, zo vertelt hij in een interview op Ajax.nl.

Butler, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, legt uit wat hij wil toevoegen aan de mediakanalen van Ajax. 'Natuurlijk wil ik ook bij Ajax zo creatief mogelijke content maken met spelers en rondom wedstrijden. Eigenlijk wat ik bij 433 ook deed. Maar wat ik hier bij Ajax echt wil doen is de andere kant van de speler tonen. Wie is de persoon achter de voetballer? Dat is mijn uitdaging.'

De nieuwe host van Ajax groeide op in Baltimore en studeerde aan de universiteit in Pennsylvania. 'Naast studeren, speelde ik voetbal in het universiteitsteam en had ik de droom om profvoetballer te worden. Mijn blik was altijd al "overzees" gericht. Als ik het wilde maken als voetballer, moest ik verder denken dan Amerika', aldus Butler, die later ook in Australië woonde. Uiteindelijk werd hij geen profvoetballer. 'Maar ik had nog wel een studie marketing in mijn achterzak. Met die achtergrond heb ik op een vacature gereageerd van 433. In mijn cv had ik een filmpje toegevoegd van mijn periode als voetballer in Australië.'

Dat filmpje maakte indruk, zo bleek. 'Ze zeiden: "we zien dat je een slimme jongen bent, die goed kan praten en een passie heeft voor voetbal". Waar ik eigenlijk solliciteerde voor een marketingplek, zagen zij in mij hun nieuwe presentator. Ze zochten een host die Engels als moedertaal had om zo een groter publiek te bereiken.'

Denk jij dat Basel wint van Eintracht Frankfurt? Zet dan in en krijg 2,49 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!