‘Begon als linksbuiten en ging steeds verder naar achteren’


Olaf Lindenbergh heeft in de jeugdopleiding van Ajax - waarin hij begon als offensief talent - de hele linkerkant bestreken, zo vertelt hij in de Ajax Life Podcast. Uiteindelijk kwam hij in twee periodes ook voor Ajax 1 uit, maar dat verliep met wisselend succes.

'Ik ben begonnen als linksbuiten en ging steeds verder naar achteren. Ik werd linkshalf en heb ook nog linksback gespeeld. Bij Ajax kwam ik op nummer vier terecht', zo legt hij zijn traject als jeugdspeler uit. 'Toentertijd speelde we niet echt met een verdedigende middenvelder, maar meer met een nummer vier die inschoof naar het middenveld.'

Onder trainer Danny Blind kwam Lindenbergh in Ajax 1 te spelen en toen kreeg hij zelfs een leidende rol binnen de selectie. 'We hadden Galásek als aanvoerder, maar hij was toen geblesseerd. Toen heb ik een aantal wedstrijden de aanvoerdersband gedragen. Ik was geen vaste basisspeler, speelde niet elke week, dus dan is het lastig om spelers sturing te geven die wel elke week spelen. Je praatte met ze, maar ik was niet degene die sturing gaf.'

In de periode dat Blind de trainer was bij Ajax verliep het nog enigszins succesvol voor Lindenbergh, maar daarna was dat snel voorbij. 'Onder Blind heb ik nog geregeld gespeeld, onder Ten Cate werd het minder. Ik had nog een derde jaar contract, maar Ten Cate had me niet nodig. Toen ben ik naar Sparta vertrokken.'

Denk jij dat Ajax met 4-1 wint van laagvlieger Willem II? Zet in en krijg 10,25 keer je inzet terug!


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!