‘AZ overweegt juridische procedure bij mislopen Europese tickets’


AZ laat het er niet bij zitten inzake de toewijzing van de Europese tickets in de Eredivisie. Ajax kreeg als nummer één de meest gunstige tickets in Nederland, maar de Alkmaarders willen die nog altijd overnemen. Wanneer dit niet gebeurt, overweegt de club om naar het CAS te stappen en juridische stappen te nemen, zo schrijft De Volkskrant.

Volgens Karim Aachboun, kortgeleden nog juridisch adviseur van AZ, heeft KNVB-directeur Eric Gudde 'aantoonbaar gelogen'. Er heerst onvrede, omdat de KNVB gesteld zou hebben dat het reglement niet gebruikt zou worden bij de verdeling van de Europese plekken. 'Waarna een paragraaf uit datzelfde reglement is gebruikt om het verschil te maken. Dat klopt niet, vindt AZ', zo schrijft de krant.

Het algemene standpunt van AZ is bekend. Ajax kreeg de Europese tickets op basis van het doelsaldo, terwijl de concurrent van mening is dat het middels onderling resultaat bepaald moet worden. 'AZ won twee keer van Ajax en beroept zich op Uefa-richtlijnen van objectiviteit, transparantie en non-discriminatie', wordt er geschreven.

Op maandag 3 augustus zal de UEFA beslissen over de Europese inschrijvingen die gedaan moeten worden. Mocht dit negatief uitpakken voor AZ, dan staat het op scherp. 'Bij een voor AZ onbevredigende beslissing stapt de club mogelijk naar het CAS voor een spoedprocedure. Woordvoerder Katy Hogg van het sporttribunaal zegt dat een uitspraak in zo’n zaak binnen een paar uur kan volgen.'

Reactie Gudde

Gudde gaf een reactie op de issue en reageert fel. 'In alle stukken naar KNVB en Uefa laat deze meneer blijken het niet te begrijpen of willen begrijpen. Wij hebben steeds gezegd dat het moeten beëindigen van de competitie vanwege corona niet is geregeld in de reglementen. Het besluit om voortijdig te moeten stoppen is daarom genomen op grond van artikel 1 lid 6 RWBV (reglement wedstrijden betaald voetbal): het bestuur betaald voetbal beslist in gevallen waarin het reglement niet voorziet.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!