‘Ajax stelt dat Nouri nooit meer op niveau had kunnen voetballen’


Ajax is van mening dat Abdelhak Nouri, ongeacht de behandeling op het veld, nooit meer op niveau had kunnen voetballen. Dat schrijft de Volkskrant dinsdagochtend. Een arbitragezaak tussen de familie Nouri en Ajax is aanstaande, omdat beide partijen er met de juristen niet zijn uitgekomen.

In de Volkskrant valt te lezen hoe het met Nouri gaat en dat blijft uiteraard nog altijd het belangrijkste. De krant schrijft dat Nouri vlakbij zijn ouderlijk huis woont in een aangepaste woning en voortdurend zorg nodig heeft. Vrijwel altijd zijn er familieleden bij hem en anders is er wel een externe zorgverlener aanwezig. Overdag zit Nouri geregeld in een rolstoel en daarbij toont hij minimale gedragsreacties.

Ajax heeft aan onder meer de zorgkosten van de behandelingen en de verhuizing veel geld uitgegeven. Bovendien is het contract van Nouri, dat eind afgelopen seizoen afliep, gerespecteerd. 'Daarover gaat het geschil ook niet. Ajax heeft ook nog geregeld vriendschappelijk contact met de familie. De onenigheid draait om het verdere arbeidsleven van Nouri, het arbeidsvermogen', schrijft de krant.

'Ajax stelt dat hij nooit meer op niveau had kunnen voetballen'

En de vraag die daarbij beantwoord moet worden, is een heel lastige. Namelijk: 'Had Nouri nog kunnen voetballen als hij goed was behandeld?'. De Volkskrant geeft antwoord op die vraag. 'Dat weet je nooit. Bij Nouri, zo bleek, was ook al bij de KNVB een aantekening gemaakt over het functioneren van zijn hart. Ajax stelt dat hij nooit meer op niveau had kunnen voetballen, ongeacht de behandeling op het veld. Hij had na eventueel herstel sowieso een ander leven geleid, als scout of trainer bijvoorbeeld.'

De familie en zijn raadgevers denken daar heel anders over en dat zorgt voor een fundamenteel verschil van opvatting. 'Zij beweren dat Nouri na zijn herstel weer topvoetballer had kunnen zijn, zonder precies aan te kunnen geven hoe goed hij was geworden. Hoewel de situaties verder onvergelijkbaar zijn, wijzen ze ook op de situatie met Daley Blind, die nadat hij was getroffen door een ontstoken hartspier met een kastje speelt dat het hart een schok geeft om het normale ritme te herstellen bij verstoring', aldus de Volkskrant, die er tot slot aan toevoegt dat een profvoetballer meer verdient dan een scout of jeugdtrainer. 'Een topvoetballer, ook van Vitesse of Heerenveen, verdient aanmerkelijk meer dan een scout of een jeugdtrainer. Tot de pensioenleeftijd van een voetbalprof kan dat verschil behoorlijk oplopen. Het gaat hier om miljoenen euro's.'


Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! En maak kans op een SHIRT!